kenteken zoeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenteken informatie

 

 

 

 


Online kenteken zoeken - Om waarde auto te bepalen

Een kenteken zoeken kan online. Op basis van het kenteken van een auto kunt u veel informatie over de desbetreffende auto verkrijgen. Wanneer u een auto gaat kopen is het handig het kenteken online te controleren. Zo krijgt u snel inzicht in waarde bepalende factoren en vergroot u de kans om een scherpe deal te sluiten. Het kenteken van een nieuwe auto zoeken zal weinig bijzonders opleveren. De informatie in dit artikel is dan ook uitsluitend bedoeld voor mensen die een occasion willen aanschaffen. In dit artikel bespreken we hoe de kentekengegevens van een auto bij kunnen dragen aan de waardebepaling van een tweedehandsauto. De kentekeninformatie helpt u bij de aankoop van een occasion doordat u weet waarover u kunt onderhandelen.Kenteken auto zoeken – Controleer de basis

Een kenteken zoeken om informatie over een auto te verkrijgen kan alleen als het kenteken bij u bekent is. De meeste mensen kijken bij een kentekencheck direct naar opvallende zaken. Toch wil ik u erop wijzen dat het belangrijk is bij de basis te beginnen. Zoek het kenteken op en check of de auto die aangeboden wordt bij de dealer (of in een advertentie) ook daadwerkelijk de auto op het kenteken is. U zult niet de eerste zijn die denkt een 1.2 benzine auto te kopen om er vervolgens bij de rekening van de wegenbelasting achter te komen dat het in werkelijkheid om een 1.4 benzine gaat. Dit betekent voor u hogere maandlasten en daar zit u vast niet op te wachten. Controleer, voor u verder kijkt dus altijd alle basis gegevens zoals merk, type, cilinderinhoud, aantal deuren en uitvoering. Indien dit niet klopt doet u er goed aan de verkoper hierop aan te spreken. Een kenteken check geeft ook inzicht in de maandlasten die een auto met zich mee brengt. Een Kenteken zoeken en natrekken kan ook handig zijn voor het bepalen van een autoverzekering. Dit werkt op dezelfde manier als de online kentekencheck voor RDW auto informatie. De gevonden kenteken informatie goed bekijken voorkomt verassingen en verzekerd u ervan dat u weet wat uw maandelijks lasten zijn.Waarde bepalende factoren op basis van het kenteken zoeken

Vooraf een kenteken opzoeken geeft u inzicht in eventuele onderhandelingsmogelijkheden. Immers, door middel van de Nationale Auto Pas (NAP) kunt u zien dat de auto een logische kilometerstand heeft. Is dit inderdaad het geval dan schept dit vertrouwen. Echter, check ook datum waarop de kilometerstand voor het laatst is ingevoerd. Is dit meer dan een jaar geleden, dan komt er onderhoud aan. Het natrekken van kentekeninformatie waar deze informatie naar boven komt geeft namelijk aan dat de auto al geruime tijd niet bij een dealer is geweest. Een onderhoudsbeurt kost gemiddeld € 300, - euro (exclusief banden). Geef aan dat u deze kosten wilt delen en ding eenvoudig 150,- euro af. Dat de kilometerstand moet kloppen mag duidelijk zijn. Een kenteken zoeken met een lage kilometerstand betekent meerwaarde van de auto. Heeft u de mogelijkheid een auto te kopen met een kilometerstand ruim onder de honderdduizend dan koopt u waarschijnlijk een goede auto.


Ook het bouwjaar van een auto kan op basis van een kenteken gevonden worden. Een slimme koper probeert af te dingen op bouwjaar. In feite doet een auto van december 2008 niet onder voor een auto van januari 2009. Deze auto kan tot twee dagen in leeftijd verschillen. Toch is de datum waarop een auto op kenteken wordt geplaatst bepalend voor de prijs. Koopt u een auto die aan het einde van een kalenderjaar op kenteken is gezet, dan kunt u goed afdingen of in ieder geval proberen om tegen een scherpere prijs een auto aan te schaffen.

De auto periodieke keuring (APK) vervaldatum kun je ook vinden door op kenteken te zoeken. Vervalt de APK kort na aanschaf, beding dan een nieuwe APK keuring bij aanschaf of zorg ervoor dat de aanschafprijs daalt.

Conclusie - Zoals u merkt heeft een auto kenteken zoeken via internet veel voordelen. Het biedt u de mogelijkheid basisgegevens van de auto te controleren en geeft inzicht in een aantal waarde bepalende factoren.

 
©2014 - 2018 kenteken-zoeken.net Contact